Jaktprovsläget

2023-11-09: Uppdatering! Område 4 Luleå och Boden samt Område 5 Piteå, Ä-byn och A-kommunerna öppnas för anmälan igen. Vänligen kontakta områdesledaren vid anmälan.

⛔️🚫🛑✅Jaktprovsläget⛔️🚫🛑✅

Domarna i område 4 Luleå Boden och Område 5 Piteå, Ä-byn och A-kommunerna jobbar på med köerna, om föret håller i sig och domarna jobbar på finns chans att anmälan kan öppna igen innan säsongen stänger.

Eftersom föret just nu sätter helt stopp för jaktprov på sina håll i länet öppnar vi för att kunna starta på annat område om man har provmark.

Detta gäller från 15/10

Du ska som hundägare fortfarande själv anskaffa mark, klubben ordnar ingen mark!!

Samma kösystem gäller och du tar med domaren du blir tilldelad från ditt provområde du anmält, till marken du anskaffat för provet.

”Är du anmäld i Kiruna blir du tilldelad en Kirunadomare men du kan gå provet i Pajalaområdet om domaren medger resan och du har tillgång till mark.”

Du ska även stå för domarens resekostnader.

Om domaren inte har möjlighet med extra lång provdag som innebär att resa till marken du anskaffat utanför provområdet så får du som hundägare acceptera detta och vänta på att en domare som är beredd att åka har möjlighet att döma.

OBSERVERA!! Om ni inte anmält hunden till prov och tänkt göra detta

Kontakta gärna provledaren och kontrollera köläget innan ev. nyanmälan, på en del håll är kön längre än vad domarna just nu hinner med.

Vi tackar för ert tålamod.

Rulla till toppen
Scroll to Top