Norrbottens Älghundklubb

Inbjudan till klubbmästerskap 2020

Norrbottens ÄlghundklubbInbjudan till klubbmästerskap 2020

Tillsammans med RM jakt inbjuder Norrbottens Älghundklubb till klubbmästerskap
RM Jakt
Datum 21-22 augusti
Plats I skogen så klart!

P.g.a. pågående pandemi är det omöjligt att samlas i större grupp utan att gå emot gällande rekommendationer och för att minimera alla möjligheter till samlingar av människor kommer hundar lottas till start med plats över hela länet. Inlottad hund blir tilldelad en domare med provruta någonstans i Norrbotten. Samtliga hundar släpps samma tid och händelser rapporteras till tävlingsledningen precis som vanligt. Men ni får samlas på distans via sociala medier. Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att dela in lottning inom flera geografiska områden för att undvika allt för långa resor inom länet.

Anmälan Anmälan via provdata senast 2020-08-10!

Välj provområde ”Klubbmästerskap” och ett löshundsprov.

Tryck på knappen ”Förhandsgranska”.

Om uppgifterna stämmer tryck på knappen ”Skicka provanmälan”.

OBS! Ingen betalning vid anmälan.

Anmälda hundar uppdateras löpande på hemsidan som bekräftelse på att anmälan har kommit fram. Du får även ett bekräftelsemail vid anmälan via provdata.

Anmälan går även att skicka via brev eller e-mail till:

Peter Liljergren
Magnetitvägen 20
982 39 Gällivare

E-mail peter.liljergren@gmail.com
Telefon 070-555 59 38

Förfrågningar Magnus Röjlind 070-321 71 49
Antal startande Max 35 hundar utöver 5 direktkvalificerade fördelade på 2 dagar. En hund per registrerad ägare med fullt betald medlemsavgift, vid sista anmälningsdag. Om antalet anmälda hundar överstiger 40 st. kommer offentlig lottning ske som sänds live på KM2020 facebooksida.
Anmälningskriterier Ägaren skall vara fullt betalande medlem i NÄK. Delat ägarskap medger endast en start, båda skall vara fullt betalande medlemmar. Rätt att delta har hund med lägst två 1:a pris på Jaktprov i Sverige eller ha titeln SE J(LÖ)CH.

Fem hundar är i år direktkvalificerade (högst provresultat föregående år med uppfyllda anmälningskriterier):
Orakuru Tosse SE58954/2017 Margit Tepsa, Övertorneå
JÄMTBODANS RAIJO SE26744/2016 Anna Fagerlönn, Korpilombolo
S-H JUTSA’S MAJA SE24390/2017 Hans-Ove Häggkvist, Malmberget
VIT MOSSENS KATJA SE10586/2017 Roger Stenström, Gällivare
STAKABERGETS CANDY SE21292/2018 Stig-Åke Häggkvist, Gällivare
Resultatkriterier Resultatlistan fastställs enligt följande kriterier och ordning:
1.  Prisvalör
2.  Egenskapspoäng
3.  Högsta poäng på moment 3
4.  Yngsta hund
5.  Lottning
Uttagning till SM Hund högst placerad i resultatlistan och som vid prisutdelningen även uppfyller uttagningskriterier i SM reglerna representerar Norrbotten vid kommande SM tävling 2021. Reserver i fallande ordning.
Uttagning till klubbkamp Med rådande rekommendationer från FHM, SKK m.fl. så kan inte klubbkampen genomföras. Om det mot förmodan ändå blir av så kommer de två högst placerade hanarna av olika raser samt två högst placerade tikarna av olika raser representerar Norrbotten vid kommande klubbkamp mot Österbottens älghundklubb.
Anmälningsavgift 400 kr, (inbetalas sedan hunden fått starterbjudande).
Startavgift 500 kr till domare + ev. bilersättning.
Prisutdelning Tid meddelas senare, plats är genom livesändning.
Boende Eftersom ni blir lottade att starta på olika platser i länet kan vi inte hjälpa till att ordna boende. Däremot har en del av domarna tillgång till skogskojor etc. för övernattning. Prata med tilldelad domare om de kan ge tips på boende.
Övrigt Vid förändrade rekommendationer från regering och FHM kan arrangemanget komma att ställas in eller förändras. Det kan även komma att minskas i omfattning med kort varsel. P.g.a. rådande omständigheter ber vi om överseende med detta.

Personer som tillhör olika riskgrupper

Deltagande i verksamhet bör undvikas och det är ett personligt ansvar för var och en att följa myndighets rekommendation. Arrangerande klubb bör inte anlita funktionär som tillhör någon riskgrupp. Värt att notera är att Folkhälsomyndigheten fortfarande rekommenderar personer över 70 år att undvika nära fysiska kontakter.
Scroll to Top